Sosyal Psikolojinin Temel Kavramları

Sosyal Psikolojinin Temel Kavramları, psikoloji, sosyoloji gibi birçok sosyal bilim disiplininde lisans eğitimine başlayanlara seslenen, temel bir başvuru kaynağı.

Sosyal psikoloji, sosyal ilişkilerin birçok boyutuna odaklanan bir disiplin olarak sosyal bilimlerin temel çalışma konularından birini oluşturuyor. Sosyal psikoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan Gustave-Nicolas Fischer, disiplinin kurucu kavramlarını sunduğu bu kitabında, ilişkilerimizi ve davranışlarımızı etkileyen sosyal olguları anlamanın anahtarlarını gözler önüne seriyor. Kitabın ilk kısmında sosyal psikoloji disiplininin tarihsel ve kavramsal çerçevesini sunuyor, ikinci kısımda sosyal etki, sosyal biliş, sosyal iletişim gibi en temel psikososyal süreçleri geliştiriyor ve son olarak üçüncü kısımda sosyal psikolojinin günlük hayata ve güncel sorunlara nasıl uygulandığını anlamayı sağlayacak bazı temalardan örnekler veriyor. Her bölümün sonunda bir özet, anahtar kavramların tanımları, özet bir soruyla birlikte ileri okuma önerileri de yer alıyor.

Sosyal Psikolojinin Temel Kavramları, psikoloji, sosyoloji gibi birçok sosyal bilim disiplininde lisans eğitimine başlayanlara seslenen, temel bir başvuru kaynağı.

1941 doğumludur. Lorraine Üniversitesi’nde (Metz) Psikoloji Laboratuvarı’nı yönetmiştir. Sosyal psikoloji onursal profesörü olarak Montreal ve Lizbon’da ders vermeye devam etmektedir.

Kitabın Adı Sosyal Psikolojinin Temel Kavramları
Orijinal Adı Les concepts fondamentaux de la psychologie sociale
ISBN 9789750533891
Yayın No İletişim - 3217
Dizi Başvuru - 123
Alan Psikoloji
Sayfa 320 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 237,00 TL
Baskı 1. baskı - Ekim 2022
Yazar Gustave-Nicolas Fischer
Çeviren Melike Işık Durmaz
Editör Ece Ziya
Yayına Hazırlayan Mehmet Atala
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Berkay Üzüm
Dizin Berkay Üzüm
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit