Kurgu Hedef Tahtasında
Edebiyatın Savunusu

Gregory Jusdanis geçmişten günümüze sanat ve edebiyatın toplum içindeki yerinin, öneminin sorgulandığı fikrinden yola çıkarak çağımızda, gelişen teknolojik imkânları da işin içine katarak, bu sorgunun nasıl şekillendiğini inceliyor. Kurgu Hedef Tahtasında hem her çağın bu sorgu karşısında geliştirdiği savunuyu örnekler üzerinden gösteriyor hem de çağımızın saldırılarına karşı edebiyatın savunusunun ne yönde olabileceğini tartışıyor.

Gregory Jusdanis geçmişten günümüze sanat ve edebiyatın toplum içindeki yerinin, öneminin sorgulandığı fikrinden yola çıkarak çağımızda, gelişen teknolojik imkânları da işin içine katarak, bu sorgunun nasıl şekillendiğini inceliyor. Kurgu Hedef Tahtasında hem her çağın bu sorgu karşısında geliştirdiği savunuyu örnekler üzerinden gösteriyor hem de çağımızın saldırılarına karşı edebiyatın savunusunun ne yönde olabileceğini tartışıyor. Bu tartışmayı da geri kalan her şeyi gözardı eden estetik bir özerklik değil, belki bir yarı özerklik önererek; edebiyatın aynı anda ayrı bir sanat formu ve toplumun bir parçası olabileceği fikri üzerinden temellendiriyor. Tabii, gerçek ile kurgu arasındaki ayrımın tartışılmaz önemine de dikkat çekerek...

Edebiyatın, toplum ve çağın içindeki rolüne dair temel tartışmaya ufuk açıcı bir bakış...

Kuzey Yunanistan’da doğdu. Başlıca çalışma alanları arasında Yunan edebiyatı, edebiyat kuramı, milliyetçilik ve kültür yer alıyor. Türkçede yayımlanmış kitapları: Gecikmiş Modernlik ve Estetik Kültür - Milli Edebiyatın İcat Edilişi (Metis Yayınları, 1998), Kurgu Hedef Tahtasında - Edebiyatın Savunusu (Koç Üniversitesi Yayınları, 2012; İletişim Yayınları, 2024).

Kitabın Adı Kurgu Hedef Tahtasında
Alt Başlık Edebiyatın Savunusu
ISBN 9789750536168
Yayın No İletişim - 3392
Dizi Edebiyat Eleştirisi - 79
Alan Edebiyat Eleştirisi ve Tarihi
Sayfa 198 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 161,00 TL
Baskı 1. baskı - Şubat 2024
Yazar Gregory Jusdanis
Çeviren Çiçek Öztek
Editör Emre Bayın
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Celal Galip
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit