AKP-101

H. Bahadır Türk, AKP hakkında hep bildiğimizi zannettiklerimiz ve AKP iktidarının onunla alakasız gibi görünen şeylerle bağlantısı üzerine konuşuyor. Ciddiyetle ama neşeyle.

"AKP, Türkiye esnaflığının parti formunda vücut bulmuş halidir. Kelimenin geniş anlamıyla zanaatkârlığı da kapsayan bir haldir bu. Seçmenin oyunu, dükkânı ayakta tutacak asli velinimet ve kâr olarak gören bir hal. AKP’nin karmaşık kâr mekanizmasından sağa sola saçılmış kablo kalabalığını sabırla takip ederseniz, aslında tüm kabloların ucunun iktidarda kalmaya çıktığını görürsünüz.”

101, üniversitelerde başlangıç derslerinin kod numarasıdır. AKP-101, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni anlamak için bir “giriş” kitabı, bir bakıma. Hiç bilmeyen birisine anlatır kadar yalın, en baştan başlayarak… Ama bu yalınlığın arkasında, siyasal ve toplumsal hayatın kılcal damarlarına inen, ayrıntılı bir analitik gözlem var. Aslında, tam manasıyla bir “zamanın ruhu” kitabı, bu. 1990’lı yılların kurucu önemdeki mirasından ve hatırasından başlayarak, zamanın ruhuna eğilen bir kitap. AKP’yi var eden ve yaşatan endişelerin, öfkelerin, alışkanlıkların, tatminlerin rengârenk bir dökümü. AKP döneminin parti manzaraları, muhalefetin hazin tablosu, AKP-101’in olmazsa olmaz bir kısmını oluşturuyor. Muhalefetin öğrenme kabiliyetinin eksikliğinin, AKP’nin güç kaynağına dönüşmesi ve popun fantezi/arabeske yenilmesi.

H. Bahadır Türk, AKP hakkında hep bildiğimizi zannettiklerimiz ve AKP iktidarının onunla alakasız gibi görünen şeylerle bağlantısı üzerine konuşuyor. Ciddiyetle ama neşeyle.

1979’da Adana’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimi gördü. Birikim, Toplum ve Bilim, Turkish Studies, Journal of Political Ideologies, New Perspectives on Turkey ve Middle Eastern Studies başta olmak üzere çeşitli dergi ve derlemelerde yayımlanmış yazıları bulunmaktadır. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesidir. İletişim’den yayımlanmış kitapları: Şirket ve Parti - Genç Parti ve “Yeni Siyaset” (2008), Çoban ve Kral - Siyasetnamelerde İdeal Yönetici İmgesi (2012), Hayali Kahramanlar Hakiki Erkekler (2013), Muktedir (2014), AKP-101 (2024).

Kitabın Adı AKP-101
ISBN 9789750536021
Yayın No İletişim - 3380
Dizi Bugünün Kitapları - 288
Alan Politika/Siyaset
Sayfa 183 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 149,00 TL
Baskı 1. baskı - Ocak 2024
Yazar H. Bahadır Türk
Editör Tanıl Bora
Kapak Suat Aysu
Kapak Fotoğrafı Hüseyin Türk
Düzelti Yağmur Yıldırımay Bayrakçı
Dizin Berkay Üzüm
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit