Vesayetçi Demokrasiden "Milli" Demokrasiye

Seçim tecrübelerinin, Gezi’nin, vesayetçilik, Anayasa, neoliberalizm,İslamcılık, pragmatizm tartışmalarının aynasında AKP…

Menderes Çınar, genel olarak Türkiye siyasetinin ve demokratik sisteminin gelişim sürecini, özel olarak da AKP’nin hikâyesini yakından izleyen bir siyasetbilimci. AKP’nin seyrini, 28 Şubat’tan ve Milli Görüş’ün dönüşüm sürecinden beri analitik bir dikkatle takip ediyor.

Bu kitabında biraraya getirdiği yazıları, AKP’yi hem politik aktüalitenin bağlamı içinde inceleyen, hem de bununla sınırlı kalmadan, Türkiye siyasal tarihinin geniş panoramasına oturtan bir kapsayıcılık taşıyor.

Çınar’ın yazılarını müstesna kılan, demokratik duyarlılık ve eleştirellikle analitik dikkat ve serinkanlılığın el ele olmasıdır. Seçim tecrübelerinin, Gezi’nin, vesayetçilik, Anayasa, neoliberalizm,İslamcılık, pragmatizm tartışmalarının aynasında AKP…

MENDERES ÇINAR 1969 Ankara doğumlu. Doktora çalışmasını Bilkent Üniversitesi’nde tamamladı. Floransa Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nde Giorgia La Pira Araştırmacısı (1999) ve Boston ve Harvard Üniversitelerinde Ziyaretçi Araştırmacı (2008-9) olarak bulundu. Türkiye siyaseti ve İslamcılık üzerine çeşitli yerli ve yabancı dergi ve kitaplarda makaleleri yayınlandı. Siyasal Bir Sorun Olarak İslamcılık (Dipnot: Ankara, 2005), Türk Parlamento Tarihi: 1965-69, 4 cilt (TBMM: Ankara, 2012) ve Vesayetçi Demokrasiden “Milli” Demokrasiye (Birikim: İstanbul, 2015) başlıklı kitapları bulunmaktadır.

Kitabın Adı Vesayetçi Demokrasiden "Milli" Demokrasiye
ISBN 9789750517662
Yayın No İletişim - 2160
Dizi Birikim Kitapları - 3
Alan Politika/Siyaset
Sayfa 238 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Ağırlık 202 gr
Perakende Satış Fiyatı 8,00 TL
Baskı 1. baskı - Mayıs 2015
Yazar Menderes Çınar
Editör Kerem Ünüvar, Tanıl Bora
Dizi Kapak Tasarımı Utku Lomlu
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Birhan Koçak, Sezar Atmaca
Baskı Sena Ofset
Cilt Sena Ofset