Kreuzberg Blues

Covid-19 pandemisinin gölgesi altında, konut spekülasyonu ve barınma hakkı mücadelesi etrafında, heyecanlı bir siyasi polisiye... Wolfgang Schorlau’nun özel dedektifi Georg Dengler, bu defa konut spekülasyonu yapan dev firmaların kıskacındaki dar gelirli kiracıların yardımına koşuyor. Bu firmaların, ellerindeki konut stokunu sürekli daha pahalıya kiralamak amacıyla bu insanları yıldırarak evlerinden çıkartmaya dönük stratejilerinin artık dehşet verici noktalara vardığı bir vaka var, karşısında.

Covid-19 pandemisinin gölgesi altında, konut spekülasyonu ve barınma hakkı mücadelesi etrafında, heyecanlı bir siyasi polisiye…

Wolfgang Schorlau’nun özel dedektifi Georg Dengler, bu defa konut spekülasyonu yapan dev firmaların kıskacındaki dar gelirli kiracıların yardımına koşuyor. Bu firmaların, ellerindeki konut stokunu sürekli daha pahalıya kiralamak amacıyla bu insanları yıldırarak evlerinden çıkartmaya dönük stratejilerinin artık dehşet verici noktalara vardığı bir vaka var, karşısında.

Uluslararası sermayeyle bağlantılı bu saldırgan firmaların hırslı yöneticilerinin dünyasına giriyor roman. Yanı sıra, kamuoyunu ve devleti sol ve muhalif etkilere karşı yönlendirmeye çalışan “derin” yapıların dünyasına da giriyor.

Romanın arka planında, Covid-19 pandemisinin hükmünü yürütmeye başladığı günlerdeyiz. Dedektifimiz, en yakın arkadaşları arasında bile komplo teorilerine ve “aşı karşıtlarına” kapılanların çıktığını görüyor.

“Schorlau hızlı ve rahat, bir sosyal röportaj havasında yazıyor. (...) Güncel bağı çok güçlü bir siyasi gerilimin saf örneği.”
Abendzeitung München

1951’de doğdu. Ticaret yüksekokulunda okurken ’68 öğrenci hareketine katıldı. Uzun yıllar sanayide yöneticilik yaptıktan sonra 50 yaşında yazarlığa başladı. Başka romanları ve siyasi denemeleri de vardır fakat başarısını polisiye romanlarına borçludur. Özel dedektif Dengler’in ilk macerası olan Mavi Liste’yi (2003, çev. Hulki Demirel, İletişim Yayınları, 2016) 2015’e kadar yedi kitap daha izledi. Bunlardan Münih Komplosu (2016), Koruyan El (2017) ve Kavuran Soğuk (2018) da yine Hulki Demirel çevirisiyle İletişim’den çıktı. Aralarında 2006 Almanya Polisiye Edebiyat Ödülü’nün de yer aldığı birçok ödül kazandı. Stuttgart’ta yaşıyor.

Kitabın Adı Kreuzberg Blues
Orijinal Adı Kreuzberg Blues
ISBN 9789750533297
Yayın No İletişim - 3173
Dizi Dünya Edebiyatı - 297
Alan Çağdaş Dünya Edebiyatı
Sayfa 388 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 275,00 TL
Baskı 1. baskı - Haziran 2022
Yazar Wolfgang Schorlau
Çeviren Hulki Demirel
Dizi Yayın Yönetmeni Murat Belge
Yayına Hazırlayan Tanıl Bora
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Nebiye Çavuş
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit
Wolfgang Schorlau Kitapları Seti
Günümüz siyasi polisiye edebiyatının cesur ve gerçekçi yazarı Wolfgang Schorlau'nun, özel dedektif Georg Dengler'in derin devlet, politik iklim ve iktisadi krizlerle alakalı "olaylarını" anlattığı romanları Mavi Liste, Büyük Plan, Koruyan El, Münih Komplosu ve Kavuran Soğuk bu sette yer alıyor.