Yaban Hayvanı Koleksiyonu

Yaban Hayvanı Koleksiyonu, uzaktan duyulan uğultunun, nereden geldiğini anlamadığımız o sesin peşine düşürüyor.

Sesin ne garip, ne kadar yabancı. Kendi kendine konuşanlara deli denilen yerlerden gelmişsin buraya. Kalktığın yere çömeliyoruz biz.Ya da senin boşluğuna yerleştiğimizi düşlüyoruz sadece. Çünkü nerede olduğumuzu anlamak öylesinezor ki artık. Sahi, neredeyiz o sırada?

Soğuğun ayılttığı bedenler, sisin gölgelediği düşler... Yaşam nerede bitiyor, ölüm nerede başlıyor? Hayat, bedenin neresinde saklanıyor? Ruhumuzun ete kemiğe büründüğü, bürünüp de aklımızla alay ettiği saatler var mı?

Emir Çubukçu, öykülerinde akreple yelkovanın var olmakla yok olmak arasında gidip geldiği zamanları anlatıyor. Bize kalması için uğraştıkça iplerini kaçırdığımız zamanları.

Yaban Hayvanı Koleksiyonu, uzaktan duyulan uğultunun, nereden geldiğini anlamadığımız o sesin peşine düşürüyor.

1988 yılında İstanbul’da doğdu. MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. İlk öykü kitabı Günün O Belirsiz Vaktinde (2017) Can Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitabın Adı Yaban Hayvanı Koleksiyonu
ISBN 9789750534775
Yayın No İletişim - 3275
Dizi Türkçe Edebiyat - 583
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 88 sayfa
En 190 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 101,00 TL
Baskı 1. baskı - Nisan 2023
Yazar Emir Çubukçu
Editör Emre Bayın
Kapak Seda Mit
Kapaktaki Çizim Seda Mit
İllustrasyon Seda Mit
Düzelti Celal Galip
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit
''Sınırlar, Özdeşleşmeler ve Boşluklar: Yaban Hayvanı Koleksiyonu”
Ya serin bir sabah, karakterin kat kat giyinmesini gerektirecek kadar soğuk bir hava ya da sicim gibi yağmurla açılıyor Emir Çubukçu’nun İletişim Yayınları’ndan yayımlanan yeni kitabı Yaban Hayvanı Koleksiyonu’nun pek çok öyküsü. Öykü mekânlarında hüküm süren iklim; metinlerdeki kişiler arası iletişimsizlik, mesafeler, tedirginlik, kişilerin yaşamlarındaki boşluklar ve şiddetle hemhâl olarak bütün anlatıları biçimlendiriyor. “Kır Hayvanları” ve “Kent Hayvanları” başlıklı iki temel bölümden oluşan kitapta toplam sekiz öykü yer alıyor.
12.07.2023 - Artful Living