Ah Struga!

Sırrı Özbek, Ah Struga!’da, zorbalığa karşı kendi olmanın, savaşa karşı barışın, güce karşı dayanışmanın önemini gösteren bir hikâye anlatırken, acıyla yoğrulmuş bir coğrafyanın da sesi oluyor.

İnsan hayatı aslına bakarsanız aldığı cesaretli kararların bir toplamı değil midir? Sonunda hayat da verilen kararlar doğrultusunda akıp gider ve insan verdiği kararların sonucuna göre yaşar.”

Balkan kenti Struga’da kendi halinde, gündelik olanın sıradanlığında geçen hayatlar, İkinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesiyle bozulur. Havası, suyu ve doğası mutluluk saçan bu kentte artık düşman postallarının sesleri duyulmaktadır. Yunus ve ailesinin hayatı da yaşananlara paralel olarak bozulmaya başlar. En sonunda Yunus, yaşanan tüm bu zorbalığa dayanamayacağını hisseder ve özgürlük mücadelesi veren Partizanlara katılır. Böylece bu zamana kadar sadece aşk ve huzurla dolu olan hayatı birdenbire bir mücadeleye, var olma savaşına dönüşür.

Sırrı Özbek, Ah Struga!’da, zorbalığa karşı kendi olmanın, savaşa karşı barışın, güce karşı dayanışmanın önemini gösteren bir hikâye anlatırken, acıyla yoğrulmuş bir coğrafyanın da sesi oluyor.

Adıyaman/Kâhta’da doğdu. Erzurum Eğitim Enstitüsü’nü ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Öğretmenlik, avukatlık ve iş hayatı yanında siyasetle de uğraştı. Kökünü Arayan Çınar (2011, roman), Tosbağa Avcısı (2013, öykü), Faili Meçhul Bebek (2013, öykü), Taammüden (2014, roman), Yele Yazılan Yazılar (2015, deneme), Hasut (2016, roman), Namekân/Baba İshak’ın Uzun Yürüyüşü (2017, roman), Söyle Zilan (2019, roman) adlı kitapları yayımlandı. Özbek, Uluslararası PEN Kulübü ve Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir.

Kitabın Adı Ah Struga!
ISBN 9789750532764
Yayın No İletişim - 3134
Dizi Türkçe Edebiyat - 552
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 217 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 170,00 TL
Baskı 1. baskı - Şubat 2022
Yazar A. Sırrı Özbek
Editör Emre Bayın
Kapak Seda Mit
İllustrasyon Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Berkay Üzüm
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit