Kasım 2007 Tarihinde Tekrar Baskılar - 2. sayfa

Ortaçağ Avrupası'nın Ekonomik ve Sosyal Tarihi

Roma İmparatorluğu’nun sonundan onbeşinci yüzyılın ortalarına kadar, Avrupa’nın ekonomik ve sosyal değişiminin nedenlerini inceleyen Ortaçağ Avrupa’sının Ekonomik ve Sosyal Tarihi, artık klasikleşmiş kaynaklardan birisidir. Belçikalı tarihçi Henri Pirenne’in bu eseri çok kapsamlı bir Avrupa tarihi edisyonunun ağırlıklı parçalarından biridir.

Devlet ve Ötesi
Uluslararası İlişkilerde Temel Kavramlar

Elinizdeki derleme, Türkiye'de uluslararası ilişkiler alanındaki kuramsal boşluğu doldurmaya dönük önemli bir adımdır. Atila Eralp, E. Fuat Keyman, Oktay F. Tanrısever, M. Fatih Tayfur, Faruk Yalvaç'ın oluşturduğu çalışma grubu, uluslararası ilişkiler "müfredatının", çoğunlukla "güncel sorunlara" ve jeostratejik "etütlere" sıkışan yerleşik çerçevesini genişletmeyi amaçlıyor.

Felaket Henry Kraliçe ile Tanışıyor

Haylaz mı haylaz... Yaramaz mı yaramaz... İşte Felaket Henry... Yine tadına doyulmaz bir Felaket Henry macerası. Felaket Henry Kraliçe ile Tanışıyor’da, Henry ev işlerini kolay yoldan halletmek için bir robot süpürge icat ediyor; Margaret’ı hipnotize ederek onu köle olarak kullanıyor; banyo saatinde Peter’dan kurtulmak için Tıpa Canavarı’nı yardıma çağırıyor; nihayet Kraliçe okulu ziyarete geldiğinde, onunla tanışmak için türlü numaralar çeviriyor.