Çeviri
ISBN
9789750505096
276 sayfa
“Büyük basın patronu Lord Northcliffe, muhabirlerine kamuoyunun ilgisini çekecek dört konu olduğunu söylemişti: suç, aşk, para ve yemek. Bunların yalnızca sonuncusu temel ve evrenseldir. Suç, en kötü düzenlenmiş toplumlarda bile, azınlığın ilgi alanıdır. Parasız bir ekonomiyi yahut aşksız üremeyi hayal edebiliriz ama yiyeceksiz hayatı edemeyiz.

“Büyük basın patronu Lord Northcliffe, muhabirlerine kamuoyunun ilgisini çekecek dört konu olduğunu söylemişti: suç, aşk, para ve yemek. Bunların yalnızca sonuncusu temel ve evrenseldir. Suç, en kötü düzenlenmiş toplumlarda bile, azınlığın ilgi alanıdır. Parasız bir ekonomiyi yahut aşksız üremeyi hayal edebiliriz ama yiyeceksiz hayatı edemeyiz. Üstelik yemek, dünyanın en önemli konusu olarak kabul edilmek için yeterli sebebe de sahiptir. Bütün zamanlarda, çoğu insanın temel konusudur.”

Bildiğiniz gibi yemek, hiçbir zaman “sadece yemek” değildir! İşte elinizdeki kitap, yiyeceklerin öyküsünü anlatırken insanın ve dünyanın tarihsel serüvenini de gözler önüne seriyor. İnsanın yiyeceğini pişirmekle yaptığı büyük devrimle başlıyor anlatmaya, yamyamlığın günümüzün “sağlıklı beslenme” çılgınlığı ile akrabalığını kuruyor, sömürgeciliğin doğal çevre üzerindeki etkileriyle devam ediyor... Çiftçiler ve çobanlar nasıl ortaya çıktı, Amerikan yerlileri yiyecekleri nasıl saklarlardı, ilk okyanus aşırı yolculuklarda beslenme sorunlarını nasıl çözdüler, bir Ortaçağ ziyafetinin olmazsa olmazları nelerdi?.. Çok eğlenceli, çok öğretici, düşündürücü bir hikâye...

1950 doğumlu İngiliz tarihçi.

Kitabın Adı Yemek İçin Yaşamak
Alt Başlık Yiyeceklerle Dünya Tarihi
ISBN 9789750505096
Yayın No İletişim - 1238
Dizi Dizi Dışı - 0
Alan Yemek Kültürü, Tarih
Sayfa 276 sayfa
En 160 mm
Boy 230 mm
Ağırlık 333 gr
Baskı 1. baskı - Temmuz 2007
Editör Aksu Bora
Dizi Kapak Tasarımı Utku Lomlu
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hasan Deniz
Yazar Felipe Fernàndez-Armesto
Çeviren Elif Akhan
Baskı ve Cilt Sena Ofset