Kültür ve iletişimden, farklılıklardan söz etmeyen yok. Gündelik dilde, medyada, eğitimde, yerel siyasette, global gerilimlerde o kadar çok kullanılıyor ki... Bazen çok açık bazen karmaşık ve derinlikli kavramlar olarak daima dolaşımdalar.
Asker Kartarı, söz konusu kavramları, akademik disiplinlerden faydalanarak kültürlerarası iletişim ve farklılık bağlamında tartışıyor. İlk kuramsal yaklaşımları, kültür ve iletişimi, çokkültürlülüğü ve literatürdeki temel kavramları irdeliyor. Önyargıları, yoğunlaşılan ve sonradan fark edilen tutumları, zamanla değişen sorunları zihin açıcı bir dille özetliyor. Farklılığın ve farklı olanın farkında olmanın iletişimin temeli olduğunu, biz için onlara, ben için ötekine ihtiyaç duyduğumuzu hatırlatıyor.
Kültür, Farklılık ve İletişim, sadece iyi bir ders kitabı değil. Sosyal bilimlerin farklı disiplinleri kullanarak nasıl geliştiğini betimleyen nitelikli bir katkı. İletişim bilimlerinin Türkçedeki özgün ve yerel kaynak kitaplarından biri.
Kitaptan bir bölüm okumak için tıklayın.
Asker Kartarı
1952’de Kars’ta doğdu. Makina mühendisliği lisansından sonra sosyoloji alanında yüksek lisans, kültürlerarası iletişim doktorası yaptı. Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, doktora eğitimini tamamladığı Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi ile Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri’nde öğretim üyesi ve yönetici olarak çalıştı. 2010 yılından beri Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Halk kültürü ve kültürlerarası iletişim alanlarında yayımlanmış ulusal ve uluslararası kitap, kitap bölümü ve makaleleri bulunmaktadır.