ISBN
9789750500763
248 sayfa
Yarısı Akdeniz bölgesinde, yarısı Güneydoğu Anadolu'da; hem Akdenizli hem Doğulu... Gaziantep tarih boyunca büyük şehir olma özelliğini hep korumuş. Anadolu ile Arap dünyası arasındaki geçiş yollarının üzerinde olduğundan, bu yollardan geçen bütün kültürlerden etkilenmiş.

Yarısı Akdeniz bölgesinde, yarısı Güneydoğu Anadolu'da; hem Akdenizli hem Doğulu... Gaziantep tarih boyunca büyük şehir olma özelliğini hep korumuş. Anadolu ile Arap dünyası arasındaki geçiş yollarının üzerinde olduğundan, bu yollardan geçen bütün kültürlerden etkilenmiş. Mezopotamya, Arap, Haçlı, Eyyubi, Bizans, Memluk, Selçuklu, Osmanlı medeniyetleri gelmiş, geçmiş ve etkisini bırakmış. Ermeniler ve Türkmenler orada hep olmuşlar, şehir kültürünün temel taşlarını oluşturmuşlar. Şehir kültürüyle beraber mutfak kültürü de hep gelişmiş, zenginleşmiş. Tarihinin ve kültürünün yanı sıra florası ve hayvancılığı da zengin Gaziantep'in. Özgün ve zengin bir mutfak için bütün şartlar hazır, Antepliler de ehlikeyif insanlar olunca Gaziantep mutfağı ortaya çıkmış. Elinizdeki bu kitap, yörenin Ayıntab'tan Gaziantep oluncaya kadarki tüm mutfak kültürü birikimini aktarıyor. Kitapta 164 reçete var. Reçeteler kitapta yerini almadan önce yazar tarafından tekrar tekrar denendi, ölçüler ve tarifler sizi şaşırtmasın diye... Afiyet olsun...

Ayfer T. Ünsal 1953 Gaziantep doğumlu. Gaziantep Koleji mezunu. Beş sene Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında görev aldı. Uzun yıllar Gaziantep’te halen yayımlanan yerel Sabah gazetesinde çalıştı. Son on senesinde yemek tarihi ve reçeteleri üzerine araştırmalar yaptı. 1994’te Doğu Akdeniz Mutfağında Gaziantep Yemekleri isimli iki ciltlik yemek kitabı yayımladı. Zaman zaman The Culinary Institue of America’da yemek dersleri verdi.
Kitabın Adı Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme
ISBN 9789750500763
Yayın No İletişim - 845
Dizi Dizi Dışı - 0
Alan Yemek Kültürü
Sayfa 248 sayfa
En 160 mm
Boy 230 mm
Ağırlık 276 gr
Baskı 6. baskı - Eylül 2009 (1. baskı - Ekim 2002)
Yazar Ayfer T. Ünsal
Kapak Utku Lomlu
Editör Tuğrul Paşaoğlu, Sulhiye Gültekingil
Kapak Fotoğrafı Said Çiçek
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Serap Yeğen
Baskı Sena Ofset
Cilt Sena Ofset