Karen Blixen

1885 Yılında Danimarka´da doğan ve Karen Christenze olarak isim konulan kadın yazar Karen Blixen (Isak Dinesen), hayatı boyunca bir çok değişik adla anıldı.Çocukken herkes onu `Tanne` diye çağırırdı.Bu ad, `Tania` biçimine girerek, özellikle Afrika´da yaşadığı yıllarda, dostları tarafından kullanıldı. Iki büyük aşkı olan erkeğin kardeşi Baron Bror-Blixen ile evlenince (`barones olmak, herşeye değer` demişti karen) Barones Karen von Blixen-Finecke oldu. Kocasıyla Afrika´da, kahve tarımına elverişli olmadığı sonradan anlaşılan bir bölgede, kahve yetiştiriciliği olmadığı serüvenine girişmesi bir yana, evlendiği Baron´dan Karen´e uğursuz bir miras kaldı:Omur iliğine yerleşip, ona ömür boyu acı çektiren frenği hastalığı...
Öte yandan, babasının soyadı olan`Dinesen´ede duygusal şekilde bağlıydı. Işte bu yüzden, ilk öykülerini `gülen adam` anlamına gelen `Isak` takma adına Dinesen´e ekleyerek yazdı. Daha sonraki yıllarda, yazarlığı süresince değişik adlar kullanmağa devam etti. Iki takma adı olan `Osceola`, bir Kızılderili reisinin ismiydi. şöhret kazandıktan sonra, daha çok kendini eğlendirmek için yazdığı The Angelic Avengers (Melekyüzlü intikamcılar) adlı macera romanı `Pierre Andrezel` takma ismiyle yayımladı. Okurlarının ve hayranlarının ona yakıştırdıkları takma adlar arasındaysa, öykülerindeki kahramanlardan biri olan `Pellegrina` ya da Şehrazat gibi isimler vardı.
Afrikada´ki macerası bittikten ve karen, kocasından ayrıldıktan; büyük aşkı Denys Finch-Hatton´ı kaybettikten sonra Danimarka´ya dönen Karen Blixen,1933 yılında, 48 yaşındayken iki öykü kitabı Seven Gothic Tales (Yedi Gotik Öykü) yü yayınladı. Kitap ingilizce yazılmıştı. Herbiri birer `novella (kısa roman)`uzunluğundaki bu öykülerde, dikkati hemen çeken Kuzey manzaraları,özellikle deniz, gemi ve ğemici temalarıdır.