Ağustos 2017 Tarihinde Tekrar Baskılar - 2. sayfa

Mavi Liste
Dengler’in İlk Vakası

Devlet, büyük sermaye, gizli servisler ve onların düzen karşıtı silahlı örgütleri bile manipüle edebilen komploları hakkında, ürkütücü biçimde gerçekçi bir siyasi polisiye.

Ölü Bir Evden Hatıralar

Ölü Bir Evden Hatıralar, Dostoyevski’nin Omsk’taki bir çalışma kampında yaşadığı dört yıllık kürek mahkûmiyetinin buruk bir hediyesi…

Münih Komplosu

Günümüz siyasi polisiye edebiyatının cesur ve gerçekçi yazarı Wolfgang Schorlau’dan yine sarsıcı bir “derin devlet” romanı.

Felaket Henry ile Dinozorlar

Hem harika hem tuhaf, hem büyüleyici hem ürkütücü... Felaket Henry, DİNOZORLAR hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu kitapta topladı. Elinizden bırakamayacaksınız!

Bir Günbatımının Ayrıntıları

Orman Cini, Burada Rusça Konuşulur, Sesler, Kanat Çarpması, Tanrılar, Talihin İşi, Liman, İntikam, Lütuf, Bir Günbatımının Ayrıntıları, Fırtına, La Veneziana, Bachmann, Ejderha, Noel, Rusya’ya Hiç Gitmeyen Mektup, Kavga, Çorb’un Dönüşü, Berlin Rehber... TOPLU HİKAYELER1

Hikâye Anlatma Sanatı

Ashley Ramsden ile Sue Hollingsworth Hikâye Anlatma Sanatı’nda yirmi yılı aşkın süredir bu alanda edindikleri deneyimi aktarıyor ve konuya ilgi duyup yeteneğini açığa çıkarmak isteyenlere denenmiş özel teknikler, pratik öneriler ve önemli tüyolar eşliğinde yol gösteriyorlar. Hikâyeleri seven ve onlara daha yakından bakmak isteyen herkes için eşsiz bir kılavuz.

Geçmişle Gelecek Arasında
Siyasi Düşünce Konulu Altı Deneme

Hannah Arendt’in seçme eserlerinden oluşan dizinin ikinci cildi, kitaba adını veren giriş yazısı ve onu izleyen sekiz makaleyle hem temel bir eser, hem güncel bir eser: Gelenekle modernlik arasındaki ilişki... Modern çağın eski metafiziğin yerine koymayı amaçladığı tarih kavramı... Otoritenin çağımızda yitişinin yarattığı bunalımlar...

Komintern ve İspanya İç Savaşı

Edward Hallett Carr, İspanya İç Savaşı’nı Komintern’in izinden giderek inceliyor. Olgun, mesafeli ve bazen haddinden fazla sakin bir dille iç savaşın nasıl kaybedildiğini anlatıyor. Kitap, iç politikadaki hizip ve mahfilleri, hesaplaşmaları, telaş ve heyecanlarıyla cephe gerisini betimlerken Sovyetler Birliği’nin güvenlik hedeflerinin ve diplomatik tercihlerinin İspanya devriminin akıbetini nasıl değiştirdiğini vurguluyor.

Karl Marx
Bağnazlık Üzerine Bir Araştırma

E. H. Carr, kendisinden sonra Marx’ın hayatını yazacak meslektaşlarına göre bir açıdan şanssız başka açılardan şanslıydı. Şanssızdı çünkü Marx’ın eserlerinin tamamına, dönemin önemli portrelerinin bütün eserlerine, yazılarına ulaşma imkânından yoksundu.

Edebiyatın Omzundaki Melek
Edebiyatın Tarihle İlişkisi Üzerine Yazılar

Edebiyatın Omzundaki Melek, edebiyatın tarihle nasıl bir ilişki kurduğunu araştırıyor. Bunu yaparken tarihin, edebiyatın dinamiklerini ve bağlamını kaçınılmaz olarak belirlemesinin yanı sıra edebiyat metninin, kurmacanın tarihyazımı ile etkileşimini ve edebiyat tarihçiliği anlayışını sorguluyor. Bunun yanı sıra bir kimlik sorunu olarak edebiyat- tarih ilişkisine de odaklanıyor.

Tatilin Son Günü

Tatilin son günü gelip çatmıştı! 11 yaşındaki Freddy, koca yaz tatilinin göz açıp kapayıncaya kadar geçip gidivermesi karşısında şaşkındı. Önünde onu bekleyen can sıkıcı işler vardı: Ertesi gün için okul çantasını hazırlayacak, anne babasına karnesini imzalatacak, yatmadan önce banyo yapacaktı. Gece yatağına yattığında, kalbinin en derinlerinden bir dilek tuttu.

Ay Tutulması

Gün ile Gece, kaybolan Ay’ı bulup gökyüzündeki yerine koymak için bir araya gelirler. Tadına doyulmaz bir beraberliğin başlangıcıdır bu. Ama ne yazık ki, birbirlerine zıt doğaları onları ayırmak için pusudadır. Ne de olsa biri varken diğeri olmuyordur, beriki varken de öteki... Gün ile Gece bir arada kalmanın yolunu bulmayı başarabilecekler mi?