Bir Ot Masalı
ISBN
9789750501791

9. baskı - Şubat 2016
319 sayfa
32,00 TL




Bir Ot Masalı

Tijen İnaltong

Tijen İnaltong otlarla, bitkilerle, doğayla bir aşk ilişkisi yaşıyor. Aşkını da bu kitapta, Bir Ot Masalı’nda anlatıyor. Gençlik çağı aşkı değil bu, daha olgun daha gerçekçi. Otların faydalarını, mevsimlerini şekillerini, huylarını Latincesinden Lazcasına kadar tüm adlarını ve otlarla hazırlanan 153 tane yiyecek-içecek tarifini öğreniyoruz.

Tijen İnaltong otlarla, bitkilerle, doğayla bir aşk ilişkisi yaşıyor. Aşkını da bu kitapta, Bir Ot Masalı’nda anlatıyor. Gençlik çağı aşkı değil bu, daha olgun daha gerçekçi. Otların faydalarını, mevsimlerini şekillerini, huylarını Latincesinden Lazcasına kadar tüm adlarını ve otlarla hazırlanan 153 tane yiyecek-içecek tarifini öğreniyoruz. Yazar bizi aşkını paylaşmaya davet ediyor.

Pazarlarda görüp beğenip ne yapacağımızı bilemediğimiz otlarla ilgili, tümü denenmiş ve tümü uygulanabilir 153 tarifiniz var artık. Yemeklerinizi afiyetle yerken masalcınızın kulaklarını çınlatın…

Kitabın Adı
Bir Ot Masalı
ISBN
9789750501791
Fiyat
32,00 TL
Yayın No
İletişim - 943
Dizi No
Dizi Dışı - 0
Alan
Yemek Kültürü
Sayfa Sayısı
319 sayfa
En
160 mm
Boy
230 mm
Ağırlık
354 gr
Baskı
9. baskı - Şubat 2016 (1. baskı - Ekim 2003)
Yazar
Tijen İnaltong
Editör
Sulhiye Gültekingil
Dizi Kapak Tasarımı
Utku Lomlu
Kapak
Suat Aysu
Fotoğraflar
Özgür Taylan, Suavi Kendiroğlu
Uygulama
Hüsnü Abbas
İllustrasyon
Çiğdem Dilbaz
Baskı
Sena Ofset
Cilt
Sena Ofset

Tijen İnaltong

1964 Eskişehir doğumlu. ODTÜ Şehir Planlama Bölümü’nü bitirdikten sonra yedi yıl bilgi işlem sektöründe çalıştı. 1993’te yüksek lisans eğitimi almak için ABD’ye gitti. 1997’de Türkiye’ye döndükten sonra bir dönem Bodrum Buğday Restoran’da gönüllü aşçılık yaptı. Bu dönemde ayrıca eğitmenlik, köşe yazarlığı ve çevirmenlik yaptı. 1999’da Bodrum Yararlı Bitkiler Araştırma Projesi’nde çalışıp bitkiler dünyasının büyüsüyle tanıştı. Televizyon ve radyo programlarına katkıda bulundu, panellerde konuştu, yemek kursları düzenledi, yerli ve yabancı gazete ve dergilere yazdı. Aşağıda adları yer alan kitaplarının dışında dört de çeviri kitabı bulunmaktadır: Mevsimlerle Gelen Lezzetler; Tak Koluna Sepeti: Bodrum Pazarından Tatlar, Renkler, Portreler; Mutfakta Zen; Bir Ot Masalı; Meyve Ağacından Hikâyeler; Her Güne Bir Yemek; Yurdumun Yenilebilir Otları; Turunç Kokulu Düşler.