Antik Çağda Bağ ve Şarap
ISBN
9789750502439

1. baskı - Ağustos 2004
197 sayfa




Antik Çağda Bağ ve Şarap

Ersin Doğer

Antik Çağ’da Bağ ve Şarap, bir içecek olarak gündelik hayatın her gün daha fazla içine yerleşen, sosyal alışkanlıkları etkileyen şarabın bir anlamda çocukluk dönemini anlatır. Bağ ve şarap sanatının bugün ulaştığı noktanın arkasında binlerce yıllık bir birikim vardır ve Avrupa’nın modern bağcıları ve şarap üreticileri bu birikimin varlığını “şarap ve bağ tarihçileri” vasıtasıyla bilirler.

Antik Çağ’da Bağ ve Şarap, bir içecek olarak gündelik hayatın her gün daha fazla içine yerleşen, sosyal alışkanlıkları etkileyen şarabın bir anlamda çocukluk dönemini anlatır. Bağ ve şarap sanatının bugün ulaştığı noktanın arkasında binlerce yıllık bir birikim vardır ve Avrupa’nın modern bağcıları ve şarap üreticileri bu birikimin varlığını “şarap ve bağ tarihçileri” vasıtasıyla bilirler. Anadolu bağ ve şarap konusunda aslında uzun bir geçmişe sahiptir. Bu geçmiş üzüm yetiştiriciliği, bağcılıktan, şarabın üretimine, dağıtımına, ticaretine ve sosyal hayata etkisine kadar pek çok değişik yüzüyle karşımıza çıkar. Ersin Doğer şarabın antik dönem hikâyesini efsaneler, gerçekler ve kaynaklar vasıtasıyla araştırırken bir yandan da Anadolu’nun zengin kültürünün bir parçası olan şarabın bu coğrafyadaki ilk dönemiyle ilgili bilgiler de sunuyor.
Kitabın Adı
Antik Çağda Bağ ve Şarap
ISBN
9789750502439
Yayın No
İletişim - 1025
Dizi No
Dizi Dışı - 0
Alan
Yemek Kültürü, Tarih
Sayfa Sayısı
197 sayfa
En
160 mm
Boy
230 mm
Ağırlık
359 gr
Baskı
1. baskı - Ağustos 2004
Uygulama
Suat Aysu
Kapak Tasarımı
Suat Aysu
Düzelti
Serap Yeğen
Editör
Barış Kartal
Yazar
Ersin Doğer
Baskı
Sena Ofset
Cilt
Sena Ofset

Ersin Doğer

Ersin Doğer 1951 yılında İzmir/Karşıyaka'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Menemen'de tamamladıktan sonra 1969'da Karşıyaka Erkek Lisesi'ni bitirdi. Aynı yıl girdiği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Kürsüsü'nden 1973'te mezun oldu. İzmir Arkeoloji Müzesi'nde 2 yıl araştırmacı olarak görev yaptıktan sonra 1981 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde uzman olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. 1992'de doçent, 1997'de profesör oldu. Halen E.Ü. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Antik Çağda Amphoralar (1991), Menemen ya da Tarhaniyat Tarihi (1998) ve Antik Çağ'da Bağ ve Şarap (2004) başlıklı kitaplarının yanında antik çağda ticari amphora üretimleri, şarap ve zeytinyağı üretim ve ticareti ile İzmir ve çevresi ile Aiolis bölgesinde yaptığı yüzey araştırmalarına ilişkin makale ve bildirileri bulunmaktadır. 2004 yılından beri Aolis'deki Aigai antik kentinde arkeolojik kazılar yönetmektedir.



Ersin Doğer

Tüm Ersin Doğer kitaplarını görmek için tıklayınız.